Телефон за контакти: 032 / 635 357
Система за електронно централизирано класиране за прием на децата
в общинските детски ясли и детски градини
на територията на ОБЩИНА ПЛОВДИВ
  • ДЯ "Мечта"
Адрес: Южен, УЛ.СТАМАТ ИКОНОМОВ 28
Местоположение: Виж на картата
Директор: Поля Пенова
Телефон: 032/692-824
Възрастови групи: Яслена група

Четири яслени групи

Детска ясла " Мечта " се намира в район " Южен" на улица " Стамат Икономов" №28. Разположена е в специално построена за целта двуетажна сграда през 1960 година, а през 2013година бе напълно реновирана. Особеното разположение на детското заведение на закътана и тиха улица, далеч от шумни булеварди е предпоставка за добра почивка на нашите деца.

В детската ясла функционират 4 групи. Всяка има самостоятелен вход и се състои от отделно обособени приемна, обширни игрална, спалня, трапезария,санитарен възел и изолатор. Помещенията отговарят на всички здравни изисквания на МЗ. Сградата се отоплява с локално парно на газ, което позволява поддържането на оптимална температура и в най-студените дни. Отделно всяка група е снабдена с климатик, за поддържане на необходимата температура през летните дни. Към основната сграда е изграден кухненски блок,  в който се приготвя ежедневно вкусна и здравословна храна.

Отглеждането и обучението на децата се осъществява в добре оборудваните игрални помещения и в богато озеленения прилежащ двор от 2 декара. Децата в яслата се възпитават от висококвалифициран персонал с дългогодишен практически опит,състоящ се от 10 медицинси сестри, педагог, детегледачки и друг персонал. В резултата на техните всеотдайни грижи и добра материална база нашите деца се отглеждат здрави, добре възпитани, с развити говорно-моторни и емоционални умения и с много, много любов.
покажи пълния текст

Предстоящи събития
На 01.06.2016 година по повод Международния ден на детето в двора на детска ясла от 10.30 часа ще се проведе весело празненство - ще има игри, песни , танци и забавни изненади.
покажи пълния текст

Меню
За преглед на дневно меню изберете дата от календара.21.10.2021 14:40
490 деца взеха участие в проведеното на 21.10.2021 г. текущо класиране за прием в детските градини и яслите