Телефон за контакти: 032 / 635 357
Система за електронно централизирано класиране за прием на децата
в общинските детски ясли и детски градини
на територията на ОБЩИНА ПЛОВДИВ
  • ДЯ "Дара"
Адрес: Западен, УЛ.ЛЕРИН 18
Местоположение: Виж на картата
Директор: г-жа Терзиева
Телефон: 032/643-658
Възрастови групи: Яслена група
ДЯ "Дара"

https://www.youtube.com/watch?v=2Vtmi4uo0nc&feature=youtu.be 
Детска ясла „Дара” е с 55-годишни традиции в отглеждането, възпитанието и обучението на деца  до 3 год.
Разполага с четири групи, в които децата са разпределени равномерно и целесъобразно брой, възраст и пол . Работата е свързана с отговорност към родителите и техните деца, за правилно развитие на малките възпитаници, физически и душевен комфорт. В детската ясла  децата се  обгрижват с много обич, търпение и професионализъм от оптимален брой квалифициран и добре подготвен медицински и помощен персонал. 
Целодневният престой на децата в детското заведение е организиран по  дневен режим, включващ основните дейности хранене, сън, хигиена, игри и творчески занимания, съобразени с възрастта на децата. Освен основните режимни моменти в детското заведение се организират и ежедневни занимания, свързани с развитието на речта, музикалния слух, фината моторика, логическото мислене и двигателната култура.
Детското заведение разполага с просторен и модерен физкултулно-музикален салон, където се провеждат част от музикалните и двигателни занимания на децата, а също така тържества, театрални представления и мероприятия с родителите.През свободното време децата се редуват и играят в салона с едрогабаритни играчки.
Менюто на децата е здравословно и съобразено с нормите и изискванията за хранене на деца в яслена възраст.Стриктно се контролират средно дневните норми на основни хранителни групи. Към детската ясла има детска кухня, която предлага храна за обяд , за деца отглеждани в домашни условия.
Детската ясла има просторни площадки на двора с южно изложение за всяка група, където децата се разхождат и играят на открито.
Персоналът на детското заведение е отговорен и внимателен, с грижа към децата, стремящ се да създаде максимален комфорт от престоя им в яслата; отворен за двустранен диалог с родителите и в готовност за иновации и подобряване качеството на работа в съответствие със съвременните педиатрични изисквания. Желанието ни за партньорство с родителите поражда идеи за новости и прилагане на разнообразни практики като семинари, лекции и консултации с професионалисти в различни области като психолози, педагози, педиатри и др. свързани с детското развитие.
С разрешение на кмета на района,съвместно с научни работници от  
ПУ“ Пайсий Хилендарски“  е проведен микробиологичен мониторинг на околната среда в детската ясла .Резултатите от изследванията на въздуха в помещенията , показват че средният брой бактерии в  помещенията е в границата на нормата.При въздействие с етерични масла върху изолираните щамове  всички те проявяват антимикробна активност. Внимателно и постепенно със съгласието на родителите прилагаме етерични масла за дезинфекция на въздуха.
Нашите цели за бъдещето са насочени към затвърждаване и усъвършенстване на професионализма, осигуряване на благоприятна среда на децата в детското заведение, подържане на високо качество в условията за игра и взаимоотношенията с децата и стремеж за адаптиране към съвременните условия на живот и развитие.
      dara1_1
покажи пълния текст

Меню
За преглед на дневно меню изберете дата от календара.21.10.2021 14:40
490 деца взеха участие в проведеното на 21.10.2021 г. текущо класиране за прием в детските градини и яслите