Телефон за контакти: 032 / 635 357
Система за електронно централизирано класиране за прием на децата
в общинските детски ясли и детски градини
на територията на ОБЩИНА ПЛОВДИВ
Начало / Детски заведения / Детски ясли / ДЯ "Вълшебно детство"
  • ДЯ "Вълшебно детство"
Адрес: Централен, БУЛ.ВАСИЛ АПРИЛОВ 120А
Местоположение: Виж на картата
Директор: ВЕНИСЛАВА МЯШКОВА
Телефон: 032/642-812 ; 0879162724
Email: v.detstvo@plovdiv.bg
Възрастови групи: Яслена група
ДЯ  "Вълшебно детство"

v.Материална база: Детска ясла № 18 „Вълшебно детство” е общинско детско заведение с утвърдени традиции в отглеждане и възпитание на деца до 3 годишна възраст. Помещава се в масивна двуетажна сграда с обособени четири смесени яслени групи – всяка с отделен вход. Помещенията са просторни, светли, функционално разположени – спалня, игрална, трапезария за хранене, санитарен възел.
Дворът е просторен, озеленен, разделен с цветни алеи на четири тревни обширни площадки с обезопасени съоръжения за игра на децата.
 
 
Дейност: Четирите смесени яслени групи са подходящо обзаведени и оборудвани за отглеждане и възпитание на деца от 10 месеца  до 3 години.
В детската ясла има и детска кухня, в която се приготвя храна, съобразена с физиологичните норми и особености на здравословното хранене на деца от 10 месечна до тригодишна възраст. Тази услуга се предлага в помощ на родители, които отглеждат децата си в домашна обстановка.

Персонал: С много внимание, търпение, любов и професионализъм за децата се грижат квалифицирани медицински сестри, педагог, опитни детегледачки и помощен персонал.
 
Занимания: Под формата на свободни игри и организирани занимания, съобразени с възрастовите и индивидуалните особености на децата, се усвояват говорни и музикални умения, сръчност, осъществяват се първите социални контакти. С радост и игри се посрещат всички национални, традиционни и индивидуални празници – Коледа,  Ден на детето, рождени дни и много други.
покажи пълния текст

Меню
За преглед на дневно меню изберете дата от календара.25.11.2021 16:05
В проведеното на 25.11.2021 г. текущо класиране за прием в детските заведения на град Пловдив взеха участие 381 деца.