Телефон за контакти: 032 / 635 357
Система за електронно централизирано класиране за прием на децата
в общинските детски ясли и детски градини
на територията на ОБЩИНА ПЛОВДИВ
  • ДГ "Д-р Е. Бороу"
Адрес: Тракия, УЛ.МАЕСТРО ГЕОРГИ АТАНАСОВ 16
Местоположение: Виж на картата
Директор: Димка Христова
Телефон: 032/682-334
Email: e.borou@dg.plovdiv.bg
Уеб сайт: http://odz-edgarborow.com
Възрастови групи: Яслена група, I-ва група, II-ра група, III-та подготвителна група, IV-та подготвителна група

Няма условия за отглеждане на двегодишни деца в първа възрастова група

Детска градина “Д-р Едгар Бороу” е открита на 04.11.1991г. Намира се в ЖК”Тракия”, на ул.”Маестро Г. Атанасов” № 16 и е част от мрежата на детските и учебни заведения в района.  В него се обучават и възпитават над 200 деца от ранна и предучилищна възраст. Съчетава детски ясли и детска градина.
           ДГ  ”Д-р Едгар Бороу” носи името на създателя на идеята за флуорираното мляко като профилактично средство за подобряване на стоматологичното здраве на децата.
          Развитието на детското заведение е на основата на внедряване различни интерпретации при разработване на проблема за взаимодействие чрез непрестанно общуване и доверие.
          Приоритет в учебно-възпитателната работа е създаване на възможност за изява и съхраняване на детската индивидуалност.  Освен прилагане на Държавните образователни стандарти възпитаниците на ДГ “Д-р Едгар Бороу” имат възможност по желание на родителите да плуват, изучават английски език, модерни и народни танци, бойни изкуства, футбол.
            Децата се грижат и за алпинеум – атракция в ежедневието им и средство за общуване.
           Те се чувстват обичани и уважавани партньори на възрастните, а родителите – приятели и съмишленици на персонала в изграждане на бъдещето и търсене на правилни съвместни решения. Успехите са на целия състав от персонал, родители, общественост.
покажи пълния текст

Меню
За преглед на дневно меню изберете дата от календара.Допълнителни дейности
В ДГ"Д-р Едгар Бороу" се предлагат следните допълнителни педагогически дейности, които не са дейност на детската градина:
  • бойни изкуства;
  • народни танци;
  • модерни танци/модерен балет;
  • английски език;
  • плуване;
  • футбол.
покажи пълния текст

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Събирането, обработването и съхраняването на личните данни чрез системата за електронно централизирано класиране за прием на децата в общинските детски ясли и детски градини на територията на Община Пловдив е съобразено с нормативните документи и се използва само за класирането, записването, отглеждането и обучението на децата.

Политика на поверителност и защита на личните данни на Община Пловдив