Телефон за контакти: 032 / 635 357
Система за електронно централизирано класиране за прием на децата
в общинските детски ясли и детски градини
на територията на ОБЩИНА ПЛОВДИВ
  • ДГ "Мир"
Адрес: Западен, УЛ.ЗНАМЕ 6
Местоположение: Виж на картата
Директор: Генчо Биволарски
Телефон: 0882348222
Email: mir@dg.plovdiv.bg
Уеб сайт: http://cdgmir.eu
Възрастови групи: I-ва група, II-ра група, III-та подготвителна група, IV-та подготвителна група
ДГ "Мир"

Няма условия за отглеждане на двегодишни деца в първа възрастова група

ВАЖНО !!!
Във връзка със стартирането на процеса за въвеждане на иновативен подход за обучение, възпитание и социализация на детето, чрез прилагането на метода на Мария Монтесори, Ви информираме че той ще се прилага през учебната 2019/2020г. в първите  възрастови групи за деца, родени през 2016г.


   Детска градина ,,Мир''-гр.Пловдив е открита през 1965г. с четири възрастови групи.Послучай 50 годишния юбилей на детската градина децата получават като подарък от Община Пловдив нова,модерна сграда на площ от 2 250кв.м.,която бе открита на 17 септември 2015г.
   ДГ,,Мир''-гр.Пловдив с годините е утвърдило името си на институция,в която децата получават много внимание и любов в чудесна обстановка: просторни слънчеви занимални; широки спални помещения ; площадки за игра с пясъчници и разнообразни съоръжения: площадка по БДП,футболно игрищи, площадка с фитнес уреди,опитно поле,вътрешен двор с декоративни езера и растения,физкултурен салон,плувен басейн,обособен кабинет за работа с деца със СОП.
   От 01.01.2017г. в  детското заведение стартира и програма за въвеждане на иновативен подход за обучение ,възпитание и социализация на детето чрез прилагане метода на Мария Монтесори. Детската градина разполага с подготвени Монтесори учители,всеотдаен помощен персонал,отговорно и подкрепящо ръководство.
    Те развиват у децата обичта към родина и език,учат ги на толерантност към различията,на ред и естетика,усъвършенстват уменията им и ги подготвят за живота.
   Децата в ДГ,,Мир'' растат любознателни,можещи и знаещи,което я прави предпочитано и желано място за възпитание и образование .
 
покажи пълния текст

Меню
За преглед на дневно меню изберете дата от календара.Допълнителни дейности
За учебната 2019/2020 г. педагогически допълнителни дейности, който не са дейности на детската градина в ДГ,,Мир'' са следните:

1. Английски език с учител Стефка Бояджиева
2. Народни танци с учител Петя Атанасова
3. Модерни танци с учител Пламена Плачкова
4. Футбол с учител Eрсин Тахсин
5. Атр ателие с учител Иванка Пелтекова
6. Плуване с учител Динко Гешев
 
покажи пълния текст

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Събирането, обработването и съхраняването на личните данни чрез системата за електронно централизирано класиране за прием на децата в общинските детски ясли и детски градини на територията на Община Пловдив е съобразено с нормативните документи и се използва само за класирането, записването, отглеждането и обучението на децата.

Политика на поверителност и защита на личните данни на Община Пловдив